1138 Budapest, Tomori u. 34. info@nks.hu +36 1 224 0610

Hibrid felhő

Szeretné költséges beruházás nélkül, megbízhatóan, ugyanakkor egyéni igényeire szabottan bővíteni és fejleszteni informatikai rendszerét? A legújabb felhő technológiák ötvözésével olyan egyedi rendszereket hozunk létre, amik bármely iparág kis- közepes és nagy ügyfeleit magas színvonalon kiszolgálják.

HIBRID FELHŐ

Mit jelent pontosan a hibrid felhő?

„Meglévő helyi virtualizált IT infrastruktúra kiterjesztése távoli privát- és publikus felhő erőforrásokkal, ahol a létrejövő központilag felügyelt rendszer egyetlen közös, átjárható és dinamikusan skálázható erőforrás környezetet alkot.”

A jelenleg asztali számítógépeken vagy a vállalat szerverein található alkalmazásokat és adatokat el lehet helyezni olyan nagy adatközpontokban, amik biztonságosan és folyamatosan elérhetők a vállalat saját hálózatán keresztül bármilyen internet kapcsolattal rendelkező eszközről, a világ bármelyik pontjáról.

Egy IT infrastruktúra hibrid felhő konstrukcióban képes optimalizáltan és egyben rendkívül rugalmasan kiszolgálni a változó üzleti igényeket, mialatt a költségek követik az erőforrás változásokat. Az ügyfél adatvédelmi és adatbiztonsági irányelveinek, üzleti folyamatainak és a törvényi előírásoknak megfelelően lehet elhelyezni illetve leállás nélkül átmozgatni minden egyes szervert a 3 platform valamelyikén:

Ügyfélnél üzemeltetett virtualizált környezet

Ügyfeleink telephelyén található IT környezet virtualizációja jelenti az első lépést a hibrid felhő felé. A virtuális szerverek jelentősen növelik a már rendelkezésre álló erőforrások optimális kihasználását miközben a virtuális szerverek, desktopok és hálózat könnyen változtatható illetve mozgatható lesz a fizikai eszközök és külső adatközpontok között. A rendszer teljes körű üzemeltetését távolról és a helyszínen látjuk el.

Privát felhő adatközpontban

Privát felhő szolgáltatásunk keretében az ügyfeleink részben vagy egészben átköltöztetik virtuális szervereiket az NK Services adatközpontjába, ahol nagy teljesítményű hardver parkunk szinte korlátlan kapacitással és kifogástalan biztonsággal áll rendelkezésre. Az egyes ügyfelek IT környezete logikailag vagy akár fizikailag is szeparálva vannak, a rendszert 99.99%-os rendelkezésre állás mellett napi illetve heti mentéssel, adatvesztés nélkül központilag üzemeltetjük.

Publikus felhőszolgáltatás

A publikus felhőszolgáltatók által biztosított külföldi adatközpontok előnye a kötetlen, rugalmas és skálázható erőforrás használat, ami azt jelenti, hogy óradíj-alapú elszámolás mellett terhelés- vagy üzleti igény függően tudjuk kiterjeszteni ügyfeleink privát felhő környezetét vagy költséghatékonyan de magas biztonság mellett tudjuk üzemeltetni a kisebb, kevésbé komplex IT infrastruktúrákat. Flexibilitása miatt ez a megoldás ideális feljlesztői környezetek (Platform) és vészhelyzeti helyreállítás (Disaster recovery) célra.

Egy IT infrastruktúra hibrid felhő konstrukcióban képes optimalizáltan és rendkívül rugalmasan kiszolgálni a változó üzleti igényeket, mialatt a költségek követik az erőforrás változásokat.

Felhasználási területek

Hibrid felhő kínálatunkkal egyedülálló módon kombináljuk az ügyfél oldali IT erőforrásokat a saját adatközpontjainkban rendelkezésre állókkal, illetve terjesztjük ki publikus felhőszolgáltatókhoz a következő felhasználási területeken:

Infrastruktúra szolgáltatás - IaaS

Szerverek, tárolók és hálózati eszközök költséges beszerzése helyett felhasználás alapú szolgáltatásként veheti igénybe a szükséges erőforrásokat, hasonlóan a közmű szolgáltatásokhoz.

Adatközpontjainkban ezen erőforrások nagy mennyiségben állnak rendelkezésre, ezért rugalmasan változtathatók az aktuális igények mentén, ügyfeleink költsége mindig a felhasznált mennyiség szerint alakul.

Platform szolgáltatás - PaaS

Alkalmazás fejlesztéséhez vagy futtatásához szükséges, tetszőlegesen és önállóan alakítható környezet és eszközök, amit szolgáltatásként biztosítunk.

Az alkalmazás fejlesztők a közös platform használatával hatékonyabban működnek együtt és a rugalmasan alakítható környezet költsége ebben az esetben is a felhasználást követi.

Vészhelyzeti helyreállítás szolgáltatás - DRaaS

Adatok rendszeres mentése (backup) és szükség szerinti visszaállítása (restore), illetve az üzletileg kritikus IT környezet replikálása majd katasztrófa esetén a termelést támogató folyamatok átállása (disaster recovery) távoli adatközpontban fenntartott erőforrásokra.

Az adatvesztés teljesen elkerülhető és a termelési kiesés (akár pár percre) redukálható, mialatt az adattárolási és rendelkezésre állási költségek elhanyagolhatók az elkerült kár mértékéhez képest.

Desktop szolgáltatás – DaaS

Ügyfeleink virtuális desktopokon keresztül érhetik el megszokott alkalmazásaikat és adataikat, a komplett hátteret adatközpontunkból biztosítjuk – ez magában foglalja az irodai IT eszközök bérlését, a szoftverek díját és a rendszer üzemeltetését és karbantartását.

Az asztali környezet összköltsége általában vetekszik az egyéb infrastrukturális költségekkel, tehát nem elhanyagolható az a megtakarítás és kényelem, ami ennek kiszervezésével jár.

Szoftver szolgáltatás – SaaS

Egyre több szoftver gyártó terméke érhető el interneten keresztül, azaz nem szükséges háttérrendszer kiépítése és a frissítési, támogatási és egyéb üzemeltetési munkák a szolgáltatás részét képezik.

Legyen szó akár irodai alkalmazásokról, email, CRM, számlázó vagy egyéb szoftverekről, a SaaS továbbra is a legdinamikusabban növekvő felhő modell.

Így érhet el minket

Vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségünk bármelyikén –  kérjen visszahívást vagy írja meg szolgáltatásainkkal kapcsolatos kérdését. A lehető legrövidebb időn belül válaszolunk. 

+36 1 224 0610

info@nks.hu

1138 Budapest, Tomori u. 34.